Villa Vienassa tapahtuu su 18.6.2017 klo 12-15

Oulun Hietasaaren Ponipihalla ja Villa Vienan pihapiirissä os. Vaaskiventie 12,  järjestetään sunnuntaina 18.6.2017 klo 12 – 15 Oulun Päiviin sisältyvä tapahtuma.

Klo 12 Ponipihalla on maalaishauskaa. Seppo-sammakko laulattaa ja leikittää perheen pienimpiä. Alueella odottavat myös ponit ja hevoset sekä nähdään ratsastusnäytös. Musiikkitahdit takoo The Blow, joka tarjoaa kantria ja bluesia koko perheelle!

Klo 12 Villa Vienan pihapiirissä tapahtuu samaan aikaan myös! Pohjois-Viena-seuran järjestämässä kioski-kahvilassa myydään perinteisiä vienalaisia piirakoita ja sankeja, tsäijyä, kahvia, mehua ja kompiaisia.

Otson mökissä on näytteillä karjalaisia tikutuksia, tuohitöitä, karjalaista kirjallisuutta ja lehtiä. Myytävänä on mm. vienankielinen Kalevala ja Sami Kallion tutkimus Vienan Rykmentistä Itä-Karjalan kansannousussa 1921-1922. Sami Kallio on kertomassa kirjastaan. Ville Rohkimainen esittelee laukkukauppiaan satsilaatikkoa.

Pihalla leikitään perinneleikkejä: myrryä, kirppaa, koppipalloa ja polttopalloa.  Siellä on myös mahdollisuus tavata ”Seitsemän meren mies” ja hankkia luontaistuotteita ja käsitöitä.

Klo 13 alkaa lähellä olevassa Villa Salmenrannassa os. Keulapuomintie 10, ortodoksinen vedenpyhitys. Sen jälkeen palataan Villa Vienan piha-alueelle, jossa suoritetaan siunaamistilaisuus.

Klo 13.30 Tervetuloa Vienan pihan vierahiksi! ”Kulkijainen ta vesseli” – tuatto Seppo Arhippainen  ja vunukka Sisu Väänänen starinoivat runolaulun tapaan. Harri Partanen laulaa karjalaisia lauluja ja johtaa yhteislauluja.

Klo 14-15 Villa Vienan pihapiirin tapahtumat jatkuvat – nautitaan kahvilan antimista, tutustutaan Otson mökissä oleviin kirjoihin ja näyttelyyn, tutkitaan laukkukauppiaan satsilaatikkoa, leikitään perinneleikkejä, tutkaillaan luontaistuotteita ja raatataan tuttujen ja tuntemattomien kanssa!

Yllämainittuihin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Villa Vienan pihapiirissä on Hupiteltta, jossa Pelle Stella tarjoilee Laulukakkua koko perheelle: lauluja, leikkejä ja sirkustelua. Stellan laulu-, leikki- ja sirkustelutarjoilut ovat  kolme kertaa:

klo 12-12.30,  klo 13-13.30 ja  14-14.30. Liput ovat 10 €

Tervetuloa perheen ja ystävien kanssa!