SUKUKANSAPÄIVÄT eli SUGRIFEST 2021

OULUN SUKUKANSAPÄIVIEN OHJELMA

Sukukansapäivien tapahtumat ma-la 11.-16.10.2021 ovat Oulun pääkirjaston tapahtumatila Laiturissa, Kaarlenväylä 3 ja su 17.10 Kulttuuritalo Valveen Studiossa, Hallituskatu 7.

Ma 11.10 klo 18 Sukukansojen runoilta Runoillan avaa Unkarin suurlähettiläs György Urkuti

Pohjois-Viena -seuran osuudessa Hannu Tarvas lausuu Jaakko Rugojevin suomeksi kirjoittamia runoja sekä Sergei Jakovlevin runoja vienankarjalaksi. Anja Suvanto esittää Kalevalaa vienankarjalaksi sekä Senja Kolpakovan runon suomeksi.

Ti 12.10 klo 18 Satutunti: Suomi-Venäjä -seura

To 14.10 klo 18 Satutunti: Suomi-Unkari -seura

Pe 15.10 klo 18 Satutunti: Pohjois-Viena -seura

La 16.10

klo 11 Satutunti: Nauriin nosto (Suomi-Venäjä -seura)

klo 12 Haitarimusiikkia, Anita Tadinen

klo 13 Haastateltavana Minnamari Pitkänen, unkarilaisten kirjojen kääntäjä

klo 14 Kirjailijavieraana Mika Keränen, lastenkirjailija Tartosta

klo 15 Kirjailijavieraana Esa-Jussi Salminen, udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden kääntäjä

Su 17.10 klo 14 Mika Keräsen lastenkirjojen pohjalta tehty seikkailuelokuva Supilinna Salaselts (Soppalinnan salaseura) esitetään Kulttuuritalo Valveen Studiossa, Hallituskatu 7. Näytökseen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Oulun elokuvakeskuksen kanssa.

Laiturissa on kirjojenvaihtokärry, johon voi tuoda ja josta löytää sukukansojen kirjallisuutta. Kirjaston yläkerrassa on esillä lainattavia sukukansojen kirjailijoiden teoksia.

Tervetuloa! Tulkua terveh!

Järjestäjät: Oulun Kalevalaiset ry., Oulun kaupunginkirjasto, Oulun seudun udmurtit, Oulun Suomi-Unkari -seura, Oulun Tuglas -seura, Pohjois-Viena -seura, Suomi-Venäjä -seura ja Giellagas -instituutti