MAIKKULAN PRUASNIEKKA ja POHJOIS-VIENA -SEURAN 30-VUOTISJUHLA 3.9.2022 klo 12 alkaen

Pohjois-Viena -seura täytti kesäkuun 24. päivänä 30 vuotta. Vietämme juhlaa Oulussa Maikkulan pruasniekan jälkeen. Pruasniekka pidetään Maikkulan entisellä kasarmilla (Maikkulanrinne 42) ja 30-vuotisjuhla Pohjois-Suomen ort. seurakunnan juhlasalissa (Torikatu 74).

Maikkulassa aloitetaan klo 12 Marian kappelissa rukouspalveluksella ja jatketaan litanialla matkamiehen ristillä. Ne toimittavat kirkkoherra Marko Patronen ja kanttori Juhani Matsi. Vienan pakolaisten muistokivellä Anja Suvanto kertoo Maikkulan pakolaishuoltolasta ja lauletaan yhdessä.

Ort. seurakunnan juhlasalissa aloitetaan klo 13.30 tervehdysten vastaanotolla. Sen jälkeen on ruoan siunaus ja ruokailu (vapaaehtoinen maksu). Vienankarjalan kerhoon osallistuvat Niemen lapset soittavat ja toiset kerholaiset esittävät ohjelmaa. Kerttu Nurmela kertoo 30 vuotta toimineesta seurasta ja Sami Kallion aiheena ovat vienalaiset Suomessa. Näiden jälkeen katsotaan Timo Leskelän koostama video Veikko Pällisen Vienan sotapakolaisen laulusta ja laulamme sen myös yhdessä. Ville Rohkimainen laulaa lauluja Karjalan kankahilta. Kahvin ja teen jälkeen laulamme vielä yhdessä.

Juhlassa on esillä Vienaan liittyvä näyttely.

Ruokailua varten pyydämme ilmoittautumaan ja kertomaan myös ruokarajoitukset. Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 30.8 puh. 040 571 5541 tai puheenjohtaja@pohjoisvienaseura.fi.

Tervetuloa – Tulkua terveh!